Voorbeeldreis Parijs

Voorbeeld van een 4-daagse reis naar Parijs

Vervoer: touringcar

 

1e dag: Vertrek om 07.00 uur vanaf het door u gewenste punt. Aankomst in Parijs is halverwege de middag. We rijden dan direct naar ons centraal gelegen hotel. Aan het einde van de middag een korte, oriënterende rondrit door de stad. 's Avonds diner of avond ter vrije besteding.

 

2e dag: Vanmorgen staat een uitgebreide stadsrondrit op het programma. U ziet de Opéra, de Arc de Triomphe, het Louvre, de Madeleine, de Eiffeltoren, het Grand Palais, het Hotel de Cluny, de Place de la Bastille, etc. etc. Wij pauzeren op het Seine eiland, Ile de la Cité, waar  de kathedraal Notre Dame kunt bezoeken. Ook is er tijd voor een wandeling over dit Seine eiland en een kort bezoek aan de prachtige kerk Saint Chapelle. Ook brengen we een bezoek aan de Dom des Invalides, met het graf van Napoleon. Rond lunchtijd arriveren we bij het Forum des Halles (glazen winkelcentrum) en het Centre Pompidou (museum) en de wijk Le Marais (veel kleine musea, galeries). Een broodje of een uitgebreide warme maaltijd, alles is hier mogelijk. Halverwege de middag brengen wij u naar Montmartre, met de basiliek Sacré Coeur en het schildersplein Place du Tertre.

's Avonds staat een lichttour op het programma, een rondrit door verlicht Parijs. Indien gewenst kan de tocht worden uitgebreid met een rondvaart.

 

3e dag: Vanmorgen wordt de stadsrondrit vervolgd. Minder bekend Parijs wordt bezocht, o.a. het kerkhof Père Lachaise (graven van oa Jim Morrison en Edith Piaf) en een kleine warenmarkt. Daarna gaan we naar het ca. 20 kilometer buiten Parijs gelegen Versailles. Hier vindt u paleis en tuinen van o.a. Lodewijk XIV, de Zonnekoning.

's Avonds bestaat de mogelijkheid tot het bezoek aan een show (bijvoorbeeld Lido of Moulin Rouge), een klein cabaret, een wandeling door de wijk Quartier Latin met diner aldaar.

 

4e dag: Vanmorgen is er een keuzeprogramma: onze touringcar brengt u naar de warenhuizen Lafayette/ Au Printemps, naar de musea Louvre / Musee d'Orsay en naar de Eiffeltoren. Op vooraf afgesproken tijdstippen halen wij u weer op en rijden we naar Nederland.

 

Note: afhankelijk van uw wensen / de reisdagen kan het programma worden aangepast.

 

Bovenstaande reis kost € 220.00 per persoon (min. 40 personen per touringcar).

Inclusief: * touringcarreis * 3 hotelovernachtingen in een middenklasse hotel in het centrum van Parijs * ontbijten * excursies zoals genoemd (excl. evt. entreegelden)

 

 

 

 

 

 

Apollo Groepsreizen
072 - 50 20 330